rue });

Fitness for the brain

Nog een excuus om vaker je sportoutfit uit de kast te trekken!

Fitnessen is gezond en goed voor je hart- en bloedvaten. Wist je echter dat je in de sportschool ook iets goeds doet voor je hersenen? Beweging stimuleert de productie van lichaamseigen gelukshormonen, vermindert stresshormonen (adrenaline en cortisol) en tegelijkertijd wordt je hersenpan beter voorzien van bloed, zuurstof en voedingsstoffen. Hierdoor worden de zenuwschakelpunten (ook wel synapsen genoemd) functioneler en beter met elkaar verbonden.

Het resultaat: je concentratie- en reactievermogen en je geheugenprestaties nemen toe.

Sport bevordert mentaal Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat fysieke activiteiten onze cognitieve vaardigheden trainen, zoals aandachts- en besluitvormingsprocessen, ruimtelijk inzicht en communicatieve vaardigheden.

Het is ook bewezen dat sport een positieve invloed heeft op de hormoonhuishouding. Deze processen maken echter niet per se slim, maar bevorderen de intelligentie in het dagelijks leven: We kunnen ons beter concentreren, nieuwe processen sneller onthouden, motorisch handiger worden en nieuwe taken met meer zelfvertrouwen benaderen.

De positieve effecten van regelmatige beweging op geest en hersenen zijn natuurlijk van groot belang. Dit geldt niet alleen voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Uit diverse wetenschappelijke studies blijkt dat kinderen met een goede conditie beter in staat zijn om zich tijdens het leren te concentreren en vaak meer gemotiveerd zijn om moeilijke taken op zich te nemen.

 

Doping voor de hersenen: voor jong en oud Sportactiviteiten helpen ook om de prestaties van de hersenen op hoge leeftijd op peil te houden. Er vormen zich nieuwe bloedvaten en hierdoor stroomt er meer zuurstof door de hersenen. Het resultaat: er komen bovenin meer voedingsstoffen aan.

Het is bewezen dat mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer of Parkinson niet alleen het afsterven van hersencellen kunnen vertragen via gecontroleerde spierbewegingen. Sommige vaardigheden die verloren zijn gegaan kunnen namelijk weer terug kunnen. Fitnesstraining heeft dus ook een positief effect op sommige hersenaandoeningen.

Eindresultaat

Het is nooit te laat om een bezoek te brengen aan de sportschool en actief iets te doen om je mentale prestatie op peil te houden. Regelmaat is wel belangrijk. In onze club vind je speciale programma's, die optimaal zijn aangepast aan je specifieke conditie en gezondheidstoestand.

 

 

 • Vacature

  Vacature

  Beste klanten, voor ons allebei is het belangrijk dat wij kwalitatief goede fysiotherapeuten in dienst hebben! Tot nog toe is dat gelukt....

  Lees meer
 • De Milon Cirkel

  De Milon Cirkel

  Fysical Hillegersberg heeft de knoop doorgehakt!  We krijgen in januari 2019 de nieuwste Milon Cirkel geleverd. Meer variatie in oe...

  Lees meer
Meer nieuws