rue });

Hart van Holland 2018

Peter de Louw: Fitness en fysiotherapie voor de hele familie

De oudste deelnemer bij Fysical Hillegersberg is 96 en de jongste telt vier lentes. “We zijn eigenlijk een centrum voor fysiotherapie en fitness voor het hele gezin. “Dat is ook de sfeer hier”, aldus Peter de Louw die na de verkoop van twee bedrijven in Delfgauw en Capelle zich helemaal concentreert op zijn vestiging in Hillegersberg. “En dat geeft mij een heerlijk rustig gevoel”, zegt Peter als hij even tijd heeft voor een praatje.

De openingstijden van Fysical Hillegersberg aan de Elgarhof zijn heel ruim. Op 363 dagen per jaar kun je er van zeven uur in de ochtend tot een uur of tien in de avond terecht. Zowel om lekker te sporten als om je te laten behandelen aan een blessure. “We werken met vier ervaren fysiotherapeuten die naast een brede basis allemaal hun eigen specialisatie hebben”, zegt Peter. “Onze visie qua fysiotherapie is dat de fysiotherapeuten voorwaarden creëren om beter te kunnen bewegen, daarna indien nodig opgevolgd door actieve oefentherapie.

Van oorsprong komt Peter uit de buurt van Eindhoven. Hij is geboren in Geldrop en opgegroeid in Mierlo. Via Delft is hij uiteindelijk in Rotterdam actief geworden. De 42-jarige sportman wist op zijn twaalfde al dat hij fysiotherapeut wilde worden en hij nam twaalf jaar geleden Fysical Hillegersberg over. Dat is na diverse uitbreidingen en verbouwingen uitgegroeid tot een totaalcentrum waar fitness en fysiotherapie elkaar alleen maar versterken.

“We zijn een combinatie van sportschool en fysiotherapiepraktijk. Dat sluit mooi aan op de ontwikkeling van de blessurebehandelingen. Deze behandelingen vinden niet alleen plaats op een behandeltafel, maar veel meer ook door actieve revalidatie in de fitness. Deze oefeningen zijn bedoeld om de spieren en/of gewrichten weer gedoseerd te belasten.”

Peter zegt dat de kracht van Fysical Hillegersberg de persoonlijke touch is. Het is een bedrijf waar veel mensen elkaar kennen. Zelf kent Peter bijna alle plusminus duizend leden en bezoekers. De meeste mensen worden gegrepen door de gezellige intieme sfeer van het centrum en blijven hangen. Nou ja blijven hangen: ze gaan aan de slag met het grote aanbod aan activiteiten en lessen.

De vader van twee jonge kinderen van vier en negen jaar heeft zelf ontzettend veel gedaan op sportief gebied: voetbal, krachtsport, kickboksen, schaatsen, judo, noem het maar op en hij heeft het beoefend of hij doet het nog. “Sport is in mijn leven heel wezenlijk. Lekker bezig zijn en bewegen is en blijft heerlijk. De combinatie sportfysiotherapeut/personaltrainer is voor mij ideaal. Fysiotherapie is een schitterend vak. Je krijgt zo veel mooie één op één contacten met mensen die je vaak van alles toevertrouwen. Dat geeft je werk en je leven een grote meerwaarde. Daarom is het voor mij alles behalve een straf om hier heel vaak te zijn.”

Ze zijn bij Fysical Hillegersberg ook van de snelle aanpak. Wachttijden zijn er niet. Binnen 24 uur heb je een afspraak en dan wordt er gezocht naar de beste aanpak: manuele therapie, dry needling, sportfysiotherapie, shockwave, enzovoort. Ook qua sport zijn de mogelijkheden legio. Van groepsles tot personal training en van Milon cirkel tot fitness en voedingsbegeleiding. Loop eens naar binnen bij Fysical, zoals heel veel mensen uit Hillegersberg en wijde omgeving al eerder hebben gedaan!

 • Vacature

  Vacature

  Beste klanten, voor ons allebei is het belangrijk dat wij kwalitatief goede fysiotherapeuten in dienst hebben! Tot nog toe is dat gelukt....

  Lees meer
 • De Milon Cirkel

  De Milon Cirkel

  Fysical Hillegersberg heeft de knoop doorgehakt!  We krijgen in januari 2019 de nieuwste Milon Cirkel geleverd. Meer variatie in oe...

  Lees meer
Meer nieuws